Skal du ha' en flad?

Skal du ha' en flad?

D. 4. maj i år havde radio247 Astrofysiker Peter Laursen i studiet til en debat med psykoterapeut og fladjordsteoretiker Ole Lochmann om, hvorvidt jorden er rund.

Endnu et eksempel på, at medierne opstiller en debat, der ikke er der.

Vi har altså på den ene side, en person der videreformidler hvad videnskaben har påvist med tonsvis af bevismaterialer – nemlig at Jorden er rund som en bold. På den anden side det man i gamle dage ville kalde en landsbytosse. Tossen Lochmann prøvede i hele udsendelsen at argumentere imod den runde jord, og helt skævt gik det da snakken faldt på tyngdekraften, som han heller ikke mener findes.

På spørgsmålet om hvorfor en bold falder mod jorden, hvis man slipper den istedet for op eller til siden svarede manden “der er da klart – den er tungere end luft og ting falder altså nedad”.

Medierne bør stoppe med at sætte disse falske debatter op mellem to sider, der på ingen måde har “lige meget ret”. Medierne må og skal kalde en rød bold for rød og ikke lade to personer diskutere, hvorvidt den er rød eller blå.

Alternative facts er ikke facts. Så ville de ikke være alternative – men blot facts. Ligesom med alternativ behandling iøvrigt.

One Comment
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *